Skip links

Vår filosofi

Rom for trivsel og produktivitet er det vi skaper i samarbeid med våre kunder. Effektive og gode arbeidsmiljøer skal planlegges slik at de ivaretar helsen til alle som jobber i lokalene. Vår oppgave er å skape forutsigbarhet i det fysiske arbeidsmiljøet.

Gode arbeidsdager for oss er når vi finner gode løsninger, er engasjerte og holder det vi lover. Da har vi det gøy på jobb og med dette er drift og utvikling av næringseiendom blitt en slags filosofi for oss.

Sørlie Næringseiendom AS skriver videre på en stolt familiehistorie.

I 2018 i forbindelse med en deling av bedriften, endret vi navnet til Sørlie Næringseiendom. Vi har fortsatt tvillingbyene Fredrikstad og Sarpsborg som hovedområde og eier og drifter ca. 31 000 kvadratmeter næringslokaler med ca. 50 leietakere – og tilsammen 600 mennesker har arbeidsplassen sin i våre bygg. Det er disse folka som inspirerer oss til å jobbe. Les mer under vår historie.

Vår historie

Sørlie Næringseiendom AS skriver videre på en stolt familiehistorie.

Fra 1913 til 1995 var møbler og innredning familiebedriftens fokus. I 1995 etablerte vi det første selskapet som skulle drive med næringseiendom. Under navnet Sørlie Bygg utviklet vi flere næringseiendommer i Sarpsborg og Fredrikstad de påfølgende tjue årene.

Karl Sørlie 1887-1964

Historien om Karl Bernt Sørlie er historien om «Gutten i fra Borge». Gutten som ble foreldreløs i en alder av to og ett halvt år og vokste opp hos besteforeldrene sine i Stenhuset på Sellebakk.

Karl var heldig. På slutten av 1800-tallet var det ikke gitt at familien hadde muligheter til å ta vare på foreldreløse barn. Mormoren Lena, var en ekte «Marte Svennerud» som sa: «Jeg tar dem alle tre. Disse barne skal vokse opp sammen.» Fra mormoren arvet Karl Sørlie hjertevarmen og fra morfar tok han med seg nevenyttighet og nytenkende oppfinnsomhet.

Karl var flittig. Karl gikk i lære hos møbelsnekker S. Larsen i Fredrikstad, og i 1910 startet sitt eget møbelsnekkerverksted i bryggerhuset til besteforeldrene sine. I 1911 hadde han tjent nok penger og kjøpte sitt første hus på Sellebakk og giftet seg med Margrethe. Hun var forretningskvinne og solgte stoffer, kniplinger og annet søm tilbehør.

Karl tok mulighetene.I løpet av noen få år kom muligheten til å ekspandere. Ekteparet Sørlie flyttet bedriften til Sarpsborg og satte en ny startdato, 25. oktober 1913. Og fra da har det vært heldige omstendigheter, hard jobbing og en rekke muligheter familien har tatt gjennom til nå tre generasjoner. Det er en positiv forpliktelse å videreføre en bedrift som er tuftet på hjertevarme, nevnenyttighet og nytenkning.

Return to top of page