Skip links

Julebrev 2021

Enda et annerledes år går mot slutten. Vi har mye å se tilbake på, men best liker vi å se fremover, og vi gleder oss over at 2022 blir året hvor vi skal fortsette restaureringen av Hanco, Glemmengata 55 og bygge ferdig Brygga Kontorfellesskap på Dampskipsbrygga, begge i Fredrikstad sentrum.

Men før det nye året setter inn, har vi julen – en tid for ettertanke og takknemlighet. Den travle hverdagen blir søtet med sjokolader, øl og vin, og ikke minst hyggelige ord. Slik blir mørketiden på et vis den lyseste tiden i året. En tid hvor uoverensstemmelser lettere legges til side, vi viser forståelse, er mer kravløse og kanskje har en annen holdning til tilgivelse. Slik flettes det gamle årets avslutning og det nye årets begynnelsen sammen.

Vi henger oss på og roser og takker alle våre dyktige håndverkere som har jobbet på våre prosjekter gjennom 2021. Vi ønsker å takke våre fantastiske kunder som gjør det meningsfullt å gå på jobb. Dere gir oss utfordringer å løse, gode samtaler, og vi får dele erfaringer og seire sammen. Vi gleder oss stort til fortsettelsen!

På slutten av dette julebrevet viser vi bilder fra årets store begivenheter. En av våre verdier vi mener har bidratt til at vi har lykkes med disse prosjektene er at vi skal være løsningsorienterte. Dette bestreber vi i hver dag. Helt på slutten av 2021 opplevde vi igjen at vi ikke kan styre alt. Mutasjonen i Covid 19- viruset, med ny nedtegning og restriksjoner, ga oss igjen en påminnelse om at vi aldri har full kontroll og vet alt.

Den lille fortellingen om «Tømreren og den siste arbeidsoppgaven» ble delt på vår julelunsj. Vi synes den er treffende for hva vi ønsker å stå for, og deler den med dere:

En eldre tømrer var klar for å pensjonere seg. Å, som han gledet seg til pensjonisttilværelsen! Til å tilbringe mer tid med familien, sove lenge, lese bøker, snekre små gaver til barnebarna. Ja, til å hvile seg etter et langt liv med hardt fysisk arbeid.

Entreprenøren var åpenbart lei seg for å miste sin dedikerte og dyktige medarbeider. Han inviterte tømreren inn på kontoret sitt på en kopp kaffe og en prat, slik han hadde gjort mange ganger gjennom årenes løp.

Entreprenøren så lenge på tømreren mens de slurpet i seg den varme kaffen. Han smilte.

– Du kunne ikke tenke deg å gjøre meg en siste tjeneste? spurte han forsiktig. Jeg trenger hjelp til å bygge et hus. Kan du gjøre det for meg før du pensjonerer deg?

Den eldre tømreren nølte, men for gammelt vennskaps skyld, sa han motvillig ja til oppgaven.

Det var ikke vanskelig å se at han egentlig ikke ønsket denne siste jobben. Han gjorde seg mindre flid enn vanlig, tydde til halvveise løsninger, og brukte langt fra de beste materialene. Det var synd at hans siste stykke arbeid skulle bli så annenrangs, men det eneste han ønsket var å bli fort ferdig.

Da tømreren var ferdig, kom entreprenøren for å inspisere arbeidet. Men i stedet for å gå inn i huset, stoppet han ved døren og tok frem et nøkkelknippe og en konvolutt. Så snudde han seg mot den gamle mannen.

– Velkommen hjem, gode venn! Dette huset er ditt. Det er min gave til deg, som takk for din innsats gjennom mange år.

Ja! Hadde han bare visst at det var sitt eget hus han bygget, ville han nok gjort alt så annerledes. Han ville valgt de beste materialene, de smarteste løsningene, han ville lagt hele sjelen og hjertet sitt i arbeidet.

Moralen for oss i denne fortellingen er at:

 1. En god historie får oss til å tenke.
 2. Vi bygger litt hver dag.
 3. Vi skal fortsette og alltid å gjøre vårt beste, for vi vet aldri når noe vi har gjort kan komme tilbake og bite oss i halen.

Nå gjenstår det for alle oss å ønske alle dere

en riktig god jul og et godt nytt år!

Hilsen

Arne, Bernt, Bernt Sondre, Frode, Finn, Gerd, Glenn Morten, Hilde, Stian og Øivind

 

Noen av året høydepunkt 2021

Første kvartal:

Mens mange av våre leietagere var på hjemmekontor jobbet vi med blikket mot framtiden. Vi rekrutterte blant annet to nye medarbeidere i årets første måneder og satte fokus på vår miljøstrategi. I løpet av året økte vi med tre nye kollegaer og er til sammen 11 ansatte.

Glenn Morten                                       Finn Markus Johansen                    Stian Bjordal Furset

Andre kvartal:

 • Glenn Morten Eriksen begynte 1. mai.
 • Vi fikk tilslag og kjøpte Hanco, Glemmengata 55, Fredrikstad
 • Stor aktivitet på Glommen Brygge med ombygging og åpning av Sats

Hanco,  Glemmengata 55. Bygget er fra 1926 og var en fabrikk hvor de lagde regnklæder.

Tredje kvartal:

 • Stian Bjordal Furset begynte 1 august,
 • Vi ble medeier i Nygaards gata 55
 • Kjøpte firmaets første el varebil

Fjerde kvartal:

 • Finn Markus Johansen begynte 1. oktober
 • Vi bygger lokaler til MD Sikkerhet i Kråkerøyveien 11- innflytting skjedde 1. desember.
 • Nye lokaler til Avanse Regnskap var ferdig rett før jul i Kråkerøyveien 11
 • Brygga Kontorfellesskap 4. etg blir fult utleid og vi starter planlegging av utvidelsen i 3. etg.
 • Første leietager kom på plass rett før jul.
 • Ombygging av to etasjer i Tuneveien 89 ferdigstilles i romjulen
 • Ombygging av nytt Kontorfellesskap i Hundskinnveien 100 2. etg. ferdigstilles i romjulen.
 • I løpet av høsten bygde vi bowlingsenter i tidligere Freshlokaet. Lucky Bowl åpnet 10. desember. 14. desember kom en ny nedstegning og ved årsskiftet 2021-2022 gleder vi oss til at kulene skal rulle og kjeglene velte!

 

 

 

 

Return to top of page