Skip links

En prat med Bernt

Han har akkurat fylt 62. Det betyr ikke at han skal førtidspensjonere seg. Det betyr at han får litt ekstra oppmerksomhet. I den anledning fant vi frem spørsmål fra Fredrikstad Næringsforening stilte i et intervju for 2 år siden. Her har vi kun endret svaret på spørsmål nummer to og fem, da resten fortsatt er aktuelt.

1. Hva er det beste og det verste med å drive bedrift?

Det beste er å sammen med kundene (leietakerne) finne gode løsninger på lokalbehovet som gjør at kunden kan optimalisere/konsentrere seg om sin drift og trives i våre lokaler. Våre kunder er gjester for en tid som vi ønsker skal bli lang hos oss.

Det verste er å miste en eksisterende leietakere i vekst, fordi vi ikke kan tilby større lokaler.

2.Hva opptar dere mest akkurat nå?

Nå er det full fart på Glommen Brygge. Kråkerøy Trening bygges om og i august åpner SATS nytt treningssenter i Fredrikstad. Vi holder også på med planlegging av 3. etg på Dampskipsbrygga, og er på søking etter nye utviklingseiendommer i Fredrikstad.

3.Hvilken historie fra bedriften liker du best å fortelle?

Vi er tre som heter Sørlie i selskapet, en Hilde, en Bernt Sondre (sønn) og en Bernt (far). At far og sønn har relativt like navn, har sine fordeler, men også sine klare, og ofte morsomme utfordringer. Spesielt per mail har vi mange festlige misforståelser som har skapt både frustrasjon og mang en god latter.

4.Hvem i næringslivet synes du gjør et godt stykke arbeid for tiden?

Det er svært mange i Fredrikstad som gjør en kjempejobb for både selskapene og byen, bl.a. Jon-Ivar Nygård i Fredrikstad kommune, Værste, Fredriksborg, Cityplan og en rekke industri- og kompetanseselskaper.

5.Hva er dere skikkelig gode på?

Å forstå og løse kundenes behov ved starten av et leieforhold, løse endret behov og å ta vare på kundene gjennom tilstedeværelse og kort responstid. 9 av 10 henvendelser kommer faktisk på bakgrunn av eksisterende kunder, og vi opplever akkurat nå stor etterspørsel etter lokaler.

6.Hva tenker du om framtiden, hva ser du frem til?

Nå ser jeg fram til en mer normalisering av samfunnet, uten Covid 19 og begrensningene som følger med det. Det blir hyggelig å få alle leietakerne tilbake.

Framtiden er spennende. Fredrikstad er en fantastisk by med et innovativt og fremoverlent næringsliv og hyggelige mennesker. I tillegg er det store utviklingsmuligheter, som vi ønsker å være en del av, bidra med det vi kan og utvikle oss selv videre. Jeg bruker ofte Finn, min fars utsagn: Vi må stadig se framover.

 

Return to top of page