Skip links

Dampskipsbrygga: Oppussing av gangen

For drøye sju måneder siden stod vi med vindjakkene tett lukket og smilte mot framtiden, med den nyervervede eiendommen i bakgrunnen.  Vi var klare for å ta tak og utnytte potensiale i Storgata 3/Dampskipsbrygga 12-14. Mye har dreid seg om ferdigstillelse av tekniske anlegg, etterslep av vedlikehold og forbedringer, planer for fjerde etasjen, og så gangen da – Bryggepassasjen – klengenavnet vi ga den underveis som vi nå synes den fortjener.

I all beskjedenhet er vi fornøyd med resultatet. Historien bak valgene er både enkel og kompleks. For det første er vi opptatt av stemning. Hvis våre valg kan påvirke følelsen av begeistring og trivsel, gjør vi det vi kan for å skape det. I tillegg liker vi kvalitet og gjerne at det skal være noen overraskende eller uventede elementer. Det er ikke alle som er opptatt av interiør, likevel tror vi alle påvirkes bevisst og ubevisst av omgivelsene.  Det er bakgrunnen for fargevalgene. I tillegg til å skape ro er ideen å trekke fargene fra Storgata inn i gangen og slik få bylivet inn i bygget.

Eikedørene trenger ingen kommentar, bortsett fra at de er levert av Slevik Trevare AS. Motivene på bildene derimot har sine historier. De representere fortiden. De er symboler på hva som har sørget for mat på bordet i Fredrikstad gjennom tidene: Sagbrukstiden, seilskutetiden, teglverkene og de mange «værstene» som satte preg på byen.

Med disse valgene ønsker vi å bygge oppunder og dele fortellinger om «den lille verdensbyen».

Return to top of page