Skip links

Boots Apotek – frem i lyset

Nå ser alle apoteket!

«Åpningsfesten med snorklipping og marsipankake blir senere. Når dagene blir normale igjen skal vi feire». Distriktssjef Marit Lie smiler. Hun og øverste sjef i Boots Norge, Anders Larsson er på plass når Boots åpner i nye lokaler på Glommen Brygge 31.mars.

Det er stor entusiasme blant de ansatte selv om dagene er preget av alvoret rundt coronaviruset.

– Med begrensninger i antall kunder som kan være inne samtidig, antibac og nye pleksiglass-skjermer som skiller kundene og ansatte i kassesoner, er vi trygge i forhold til smitte. Linda Frøynes er apoteker og ansvarlig for driften av apoteket og hun fortsetter: Vi har vært forskånet for smitte, og heldigvis opplever vi at kundene er flinke til å holde avstand og sprite hendene.

Dette blir en ny hverdag for de som jobber her. Tre av de fem ansatte har jobbet på Glommen Brygge i snart 20 år. Først het det Norges Apotek, så byttet de navn til Allianse apotek og i 2012 ble det Boots apotek. Med den fartstiden er det ikke bare produktene de kjenner godt, men også kundene.

– Vi har mange faste kunder, forteller Linda Frøynes og et apotek er mye mer enn å levere ut medisiner på resept og selge førstehjelpsprodukter til medisinskapet. Sentralt i rommet er en hvit dør med det gjenkjennelige grønne korset. Bak døren er det et samtalerom. Her foregår det fortrolige, avklarende samtaler med kunder som har spørsmål til medisiner og bivirkninger og andre ting som kan være for personlig å snakke om ved disken. Det er også her det måles blodtrykk og settes influensavaksiner. I framtiden vil det være flere vaksiner som kan settes på apotekene.

I ni uker har det vært snekret, sparklet, malt, montert kanaler, ventiler, lamper og gitter for å nevne noe av det som må til når det bygges et apotek fra bunnen. Men nå er plaster, bomull, esker med tabletter og tuber med salver, solkrem og andre produkter du kun får kjøpt på apoteket på plass. Apoteket på Kråkerøy er det første av 157 Boots apotek i Norge, som har denne nye profilen. Vi gratulerer Boots med flotte lokaler.

Return to top of page